zaterdag 30 november 2013

The Challengers Dames 1 - BV Apollo Dames 2 | ruststand 21-36 | eindstand 49-71

In de voorlaatste competitieronde van dit jaar was afgelopen weekend het sterke en geroutineerde BV Apollo de tegenstander. De wedstrijd in Amsterdam werd eerder met zeer ruim verschil (103-42) verloren en het was er de thuisploeg alles aangelegen om het deze keer niet zo ver te laten komen.
Het kenmerk van BV Apollo is lengte en ervaring en ondanks dat het spel van The Challengers Dames nog steeds in stijgende lijn zit was in de beginfase duidelijk wat ervaring kan betekenen.
De bezoeksters namen direct een 8-0 voorsprong om zo The Challengers Dames in de achtervolging te dwingen.
Vanaf dat moment werd het een mooi basketbal spektakel een fel verdedigend en scherp aanvallende thuisploeg  kon alleen door het maken van overtredingen afgestopt worden, jammer genoeg kon er uit de toegekende vrije worpen geen voordeel gehaald worden (2 uit 12 pogingen).

Ruststand 21 - 36.

Na de hervatting eigenlijk een zelfde spelbeeld waarin The Challengers Dames geen moment de mindere waren van de bezoeksters en ondanks dat de laatste periode winnend werd afgesloten moesten de dames uit Hoofddorp genoegen nemen met duidelijke nederlaag.
Als team is er een uitstekende prestatie geleverd met als enig smetje het benutten van de vrije worpen want 6 uit 22 is wat beperkt.

Bijdrage van: Martin Moerman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten