zaterdag 9 november 2013

The Challengers Dames 1 - Utrecht Bulls | ruststand 32-33 | eindstand 45 - 68

Zaterdag begon de 2e competitieronde met als tegenstander Utrecht Bulls hetgeen direct een goede graadmeter is voor het team om te zien hoe het met de ontwikkeling gaat, en daar kunnen we heel positief over zijn.
The Challengers Dames begonnen goed aan de wedstrijd om daarmee een solide basis te leggen voor een uitstekende 1e helft. Was in de eerdere confrontatie het verschil met rust ruim dertig punten nu gingen we rusten met 1 punt achter, met als kanttekening dat het lage schotpercentage de hoofdoorzaak was van de achterstand.
Aan het begin van de 3e periode werd de thuisploeg door matig verdedigen direct op een grotere achterstand gezet door 7 punten op rij van de bezoeksters. Het waren echter niet de punten die het verschil zouden gaan maken, maar de hoeveelheid onnodige persoonlijke fouten die in deze fase werden gemaakt.
Al snel kwamen er 2 dames met maximale foutenlast het veld uit en als dan met nog 5 minuten te spelen Saskia Bootsman door haar enkel gaat moet de thuisploeg de wedstrijd met 4 speelsters eindigen .
Ondanks dat Roos Stokman een double - double liet aantekenen (10 punten en 10 rebounds) kwam er toch een behoorlijk verschil op het scorebord.

Zondag 17 november spelen de Challengers Dames om 20.00 uur in en tegen Leiden.

Geschrven door: Martin Moerman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten