zaterdag 11 oktober 2014

The Challengers D1 - Landslake Lions U22 (ruststand 55 - 10, eindstand 86 - 25)

The Challengers dames kregen zaterdagavond bezoek van een voor hun onbekende tegenstander. De vraag was natuurlijk of The Challengers het goede spel van de afgelopen weken in een zeer volle FBK hal een vervolg konden geven.
De beginfase was een beetje rommelig van beide kanten en het daardoor geleden balverlies werd door de thuisploeg goed benut om tot makkelijk score's te komen
Zo kon er na 6 minuten  een 15-4 stand genoteerd worden, daarna ging de aanval steeds beter draaien en verdedigend werd er niets weggegeven om via een 14-0 run de 1e periode af te sluiten met een 29-4 stand. In de daarop volgende periode was het de zeer gedreven en fanatiek spelende thuisploeg die heersten op alle fronten om via een 26-6 periodestand te gaan rusten met een zeer comfortabele voorsprong van 55-10.

Of het de rust was of concentratieverlies dat zal wel een vraagteken blijven maar zo sprankelend als de The Challengers dames speelden in de 1e helft zo stroef ging het aan het begin van de 3e periode (periodestand 14-8). Gelukkig voor het thuispubliek wist het team zich te herpakken en kon men weer  genieten van mooie staaltjes basketbal.
De thuisploeg ging naar een ruime 86-25 zege als beloning voor hard trainen en goed team spel.

Score: Marcelle Noordanus 24 (16 reb.), Esmee van Geffen 20, Maxime Broekhof 12, Lisanne van Leeuwen en Jeanita Berkhout beide 10.

Geschreven door: coach Martin Moerman.