zaterdag 27 september 2014

The Challengers - BS Leiden (ruststand 27 - 31, eindstand 50 - 64)

In hun eerste thuiswedstrijd moesten The Challengers dames hun meerdere erkennen in BS Leiden.
Na een voortvarend begin waarin beide teams elkaar niets toegeven is het toch de thuisploeg die licht voordeel neemt, onnodig balverlies helpt de tegenpartij om terug te komen in de wedstrijd en de rol van leider over te nemen.
En zo bleef het stuivertje wisselen in een boeiende wedstrijd met een 27 - 31 ruststand.

Tijdens de pauze werden alle gemaakte afspraken nog eens herhaald en kon er aan de 2e helft begonnen worden.
Een uitermate gemotiveerde thuisploeg nam direct het heft in handen, maar als de basketbal niet door het netje gaat komt er ook geen score. Iets waar BS Leiden geen last van had want waar de The Challengers dames het geloof in eigen kunnen begonnen te verliezen steeg het vertrouwen  bij de bezoeksters die deze periode dan ook met 19-3 winnend afsloten.

De 2 minuten rust tussen de 3e en 4e periode werden benut om elkaar duidelijk te maken dat we als team en met geloof in eigen kunnen heel veel kunnen bereiken. Geholpen door de aanmoedigingen van het thuispubliek kwam de thuisploeg nog goed terug in de wedstrijd en is het verschil nog maar 10 punten en nog 5 minuten te spelen.
Ondanks het sterke aandringen van The Challengers lieten de bezoeksters zich niet van de wijs brengen en konden zij een verdiende overwinning mee naar huis nemen.

Topscore;  Marcelle Noordanus 23,  Roosmarijn Stokman en Laura Voskamp beide 8.