zondag 9 maart 2014

Utrecht Bull's - The Challengers | ruststand 32 - 20 | eindstand 60-50

Wat waren de dames van The Challengers dichtbij hun overwinning en hoe zuur is dan het verlies!!
Zondagmiddag was de ongenaakbare koploper Utrecht Bulls' de tegenstander en was iedereen er van overtuigd dat het een zwaar middagje zou gaan worden.
In een sporthal Galgenwaard waar de ventilatie niet of matig werkte was het bloedheet en zeer zuurstof arm een onwaardige toestand voor zo een mooi complex. De dames uit Hoofddorp hadden er zin en er werd vanaf de eerste seconde goed gespeeld de aanval zag er verzorgd uit en ook verdedigend werd weinig tot niets weggegeven ( stand na de 1e periode 13-10).

Toch kon de thuisploeg aan het einde van de 2e periode een klein gaatje slaan omdat op dat moment de verdediging niet goed sloot. In de slotfase van deze periode kregen The Challengers dames nog wel de kansen om het verschil kleiner te maken maar een gemiste lay-up en gemiste
vrije worpen gaven een ruststand te zien van 32-20.
Na de hervatting kwam de ommekeer de Bull's werden bij hoorns gepakt en met echt subliem aanvalsspel gecombineerd met een goed sluitende verdediging werd het verschil door een 10-18 periode winst terug gebracht tot 4 punten.

Met het momentum aan de kant van The Challengers werd aan de laatste periode begonnen die echt bloedstollend was want met 3.14 min.  nog op de klok  en een 48-46 op het scorebord hing er een sensatie in de lucht.
Helaas een afgekeurde driepunter van Maxime Broekhof en een klein moment van concentratieverlies stelde de thuisploeg in de gelegenheid om als nog de zege te pakken Eindstand 60-50.

Alle complimenten voor de dames van The Challengers voor het vertoonde spel.

Topscore Maxime Broekhof 11 punten Esmee van Geffen en Roosmarijn Stokman beide 9.

Geschreven door: Martin Moerman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten