zaterdag 15 maart 2014

New Stars - The Challengers D1 | ruststand 32 - 28 | eindstand 67 - 50

Na het uitermate sterke optreden van vorige week was er deze week een nieuwe uitdaging voor The Challengers met uiteraard de vraag hoe het deze wedstrijd zou vergaan.
Het begin was duidelijk voor The Challengers en ook nu lag  de basis van het succes aan goed aanvalsspel gecombineerd met een goed sluitende verdediging.
Na een comfortabele voorsprong van 10-2 begon het vertoonde spel wat haperingen te vertonen en sloop er wat onrust in de ploeg van The Challengers waardoor New Stars nog redelijk terug kon komen de periode winst was echter voor de bezoeksters.
In de volgende periode een gelijk opgaande strijd maar het spel van The Challengers dames bleef nerveus en bij vlagen ongecontroleerd.
zodat op slag van rust New Stars een lichte voorsprong kon nemen (rust 32-28).

Wat er in de 3e periode met beide teams aan de hand was zal voor altijd een raadsel blijven want de spaarzame toeschouwers kregen iets te zien wat ieder voor onmogelijk houdt.
In deze periode werden er 2 velddoelpunten gemaakt beide door New Stars en de rest van de punten kwam van de vrije worp lijn. Het lukte de dames van The Challengers niet om tot een score te komen  en als je dan slechts 3 van de 12 toegekende vrije worpen benut heb je een probleem.
Zo werd met een behoorlijke achterstand aan de laatste periode begonnen waarin  de bezoekende ploeg niet in staat was om een vuist te maken met als gevolg een verdiende maar bittere nederlaag  (eindstand  67 - 50).

Topscore; Esmee van Geffen en Jeanita Berkhout beide 10 punten.

Geschreven door: Martin Moerman
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten