zaterdag 18 januari 2014

The Challengers Dames 1 tegen Utrecht Bulls | 40 - 73

Na het sterke optreden van  vorige week  moesten de Dames van The Challengers  het opnemen tegen het zeer geroutineerde Utrecht Bulls.
Dat overdaad schaadt en resultaten uit verleden geen garantie bieden voor de toekomst werd maar weer eens bewezen.

The Challengers Dames begonnen uitermate geconcentreerd en gedreven en hier zat ook direct het omslagpunt want een te grote dadendrang zorgde voor veel onnodig balverlies waar de tegenstander wel
raad mee wist.
In plaats van een beoogde voorsprong keek thuisploeg al heel snel tegen een behoorlijke achterstand aan die met de rust al eigenlijk niet meer te overbruggen was (ruststand  18-41).

Maxime Broekhof  had vlak voor het verstrijken van de 1e helft een vervelende blessure opgelopen en moest  voor controle naar het ziekenhuis. Na controle is gebleken dat  een botsplinter voor veel overlast zorgde dus een spalkje en een paar weken geen sport.

In de 2e helft lieten The Challengers  Dames zien dat het sterke optreden van vorige week geen uitschieter was er werd met meer overleg een aanval gespeeld en ook verdedigend sloot het een stuk beter.
Toch zou de overwinning verdiend naar Utrecht Bulls gaan die met een 40-71 eindstand tevreden naar Utrecht konden afreizen.

Geschreven door: Martin Moerman