zaterdag 11 januari 2014

Cady 73 - Challengers dames 1 | eindstand 51-48

Na een tussenpauze van een paar weken was het eindelijk zo ver; de dames van The Challengers konden beginnen aan de 2e competitiehelft met als tegenstander Cady 73 uit Capelle a/d IJssel.
Beide teams hadden in de beginfase moeite met het vinden van de basket er werd over en weer behoorlijk balverlies geleden maar de thuisploeg opende na 3 minuten de score.
Voor de dames uit Hoofddorp duurde het iets langer zodat na 6 minuten spelen er een 8-2 achterstand op het scorebord stond.

Vanaf dat moment werd het een boeiende wedstrijd er werd hard gewerkt goed verdedigd en ook goed aangevallen en beide teams gaven elkaar geen centimeter ruimte. Het was uiteindelijk de thuisploeg die met een kleine voorsprong aan de rust begon (ruststand 32-28).

Na de hervatting een onveranderd spel beeld beide teams gaven verdedigend niets weg toch was het Cady 73 die deze periode winnend wist af te sluiten (12-9).
Het slotakkoord zou echter voor The Challengers zijn en de spanning met werd met de minuut groter
want de bezoeksters hadden de thuisploeg volledig in de tang getuige de 8 minuten dat thuisploeg
niet tot score kwam. Het was jammer dat  The Challengers wat onnauwkeurig waren in de afwerking anders hadden ze in deze fase een voorsprong kunnen nemen.
Nu werd aan de laatste 30 seconden begonnen met een achterstand van 2 punten maar balbezit op de vrije worplijn 1 geraakte vrije worp en een stand 49-48.
Het was helaas een verdedigende misrekening die de thuisploeg in staat stelde om de felbegeerde punten in Capelle a/d IJssel te houden Een heel sterk optreden van The Challengers Dames werd niet beloond met een zege.

Eindstand 51 - 48

Geschreven door: Martin Moerman