zaterdag 5 oktober 2013

The Challengers D1 - Grasshoppers ruststand 20 - 33 | eindstand 38 - 66

Door een aantal blessure's moest er vandaag een beroep worden gedaan op Maaike Thijssen om het team van The Challengers te complementeren.
Grasshoppers was zaterdagavond de tegenstander en dit team was geen onbekende want in de voorbereiding op het nieuwe seizoen hadden beide teams al tegen elkaar gespeeld.
Belangrijk was dan ook om te zien of de progressie die het team maakt zichtbaar zou worden. In de beginfase gaven beide teams niets weg en werd er gestreden voor iedere bal, dat was tevens het grootste winstpunt van vandaag.
Waar in voorgaande wedstrijden al na enkele minuten een behoorlijke achterstand op het scorebord stond bleef het nu gelijk op gaan, al had de neutrale toeschouwer al snel door dat het voor de thuisploeg meer energie kosten dan voor het goed op elkaar ingespeelde en ervaren team van Grasshoppers.
Halverwege de 2e periode was het Grasshoppers wat met een 10-0 run een beetje afstand nam van  het thuis spelende team.    Ruststand 20 - 33.

In de rust werden alle afspraken nog een keer doorgenomen en was het duidelijk dat er ondanks de achterstand toch zeker ook winkansen aanwezig waren. Het verschil werd al snel minder dan 10 punten en dan weet je als team dat  je de tegenstander beet hebt, want Grasshoppers moest veelvuldig aan de noodrem trekken om de aanval van The Challengers Dames te stoppen.
Helaas was het benutten van de toegekende vrije worpen een te grote opgave want van de 10 pogingen werd er slechts 1 benut en dan weet je dat het lastig gaat worden.
Grasshoppers nam de wedstrijd volledig over en kon gebruikmakend van hun ervaring op weg naar een ruime en verdiende overwinning.
Ondanks dat er niet meer gewonnen kon worden bleef de ploeg strijden tot de laatste seconde om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Topscore:  Roos Stokman 10 , Joyce Lowies 9 en Maaike Thijssen 7

Geschreven door: Martin Moerman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten