zondag 29 september 2013

Challengers DS1 - Leiden DS1

Zaterdag was BS Leiden de tegenstander van The Challengers Dames1, ook dit team loopt over van ervaring hetgeen aan de kant van The Challengers nog ontbreekt.
Ondanks dat het team zich uitstekend ontwikkelt zal het ontbreken van voldoende ervaring in deze poule vaak doorslaggevend zijn.

Want waar in voetbalkringen gesproken wordt over een poule des doods heet het in basketbalkringen dat je het niet erg hebt getroffen met je indeling. Hoe dan ook The Challengers dames zitten in een loodzware competitie.

Het team bewees zichzelf een slechte dienst door matig van start te gaan er was onvoldoende samenspel met als gevolg veel geforceerde actie's en het daarbij behorende balverlies zodat BS Leiden op een ruime voorsprong kon komen.

Gesteund door een fanatiek thuispubliek wist de thuisploeg zich te hervinden en werd bij vlagen zeer mooi basketbal gespeeld wat echter niet kon verhinderen dat er met een behoorlijke achterstand aan de 2e helft moest worden begonnen.

Ruststand 20 - 43.

Direct na aanvang van de 3e periode liet BS Leiden zien wat ervaring in je ploeg betekent want met 3 driepunters op rij werd het al heel snel duidelijk dat een eventuele overwinning ver weg was. Maar wat er ook gebeurd de thuisploeg bleef onverstoorbaar doorwerken om zo het maximale uit zichzelf te halen wat resulteerde in een bescheiden periodewinst in de afsluitende 4e periode.

Eindstand 43 - 77.

Topscore: Roosmarijn Stokman 14 , Joyce Lowies 7 en Lisanne van Leeuwen 6.

Volgende wedstrijd zaterdag 5 oktober om 19.30 in de FBK hal te Hoofddorp.

Geschreven door: Martin Moerman, coach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten