zondag 22 september 2013

Utrecht Bull's - The Challengers D1 eindstand 70 - 45

Op zaterdagavond mochten de dames van The Challengers het als nieuwkomer in de damesrayon competitie opnemen tegen de finalist van het rayonkampioenschap van vorig seizoen .
Dat deze tegenstander heel fysiek speelt was bekend maar zoveel fysieke tegenstand waren de dames tijdens hun oefencampagne nog niet tegenkomen.
De ploeg uit Hoofddorp werd in de beginfase volledig overlopen en er was al snel een time out nodig om enige rust terug te brengen binnen het team wat echter niet kon voorkomen dat de 1e periode met een 24 - 6 achterstand werd afgesloten.

Tijdens de 2 minuten durende pauze werden alle afspraken nog eens doorgenomen om daarna vol zelfvertrouwen aan de 2e periode te beginnen want als team waren we het er wel over eens dat verliezen kan altijd maar weggespeeld worden dat nooit er werd gestreden voor iedere centimeter op de vloer er werd gevochten voor iedere bal en zo werd de 2e periode afgesloten  met een minimaal verschil van 2 punten (11-9).

Ook na de pauze en fel verdedigend en bij vlagen uitstekend aanvallend The Challengers bleef de tegenstander flink onder druk zetten  hetgeen natuurlijk de nodige energie kosten  maar ondanks een press verdediging van de thuisploeg wisten de dames uit Hoofddorp het hoofd koel te houden ( 3e periode 15 - 12 ).

In de slotfase waren het Esmee van Geffen en Maxime Broekhof die voor de nodige punten zorgde terwijl Joyce Lowies en Roosmarijn Stokman en enorme hoeveelheid rebounds voor hun rekening namen wat echter niet kon verhinderen dat deze periode met 20-18 verloren ging. Ondanks dat er met 25 punten verschil werd verloren gingen de dames met een terecht goed gevoel weer naar huis .
Deze week weer hard trainen en ons voorbereiden op ZZ Leiden die zaterdag 28 September
om 17.45 uur de tegenstander is in de FBK-hal.

Topscore: Esmee van Geffen 13 en Maxime Broekhof 12

Geschreven door: Martin Moerman, coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten